گزارش کاراموزی شركت سيم و كابل ابهر

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
گزارش کاراموزي شركت سيم و كابل ابهر در 49 صفحه ورد قابل ويرايش


فهرست مطالب

عنوان صفحه

مجتمع صنعتي نورين 1

نيروگاه 6

تابلو سازي 26

ساخت تابلو (مقدمه) 27

انواع تابلوها 32

ساخت تابلو توزيع برق براي كارخانجات 36

تابلو تشكيل شده...... 37

انواع مدارات فرمان 41

حفاظت تجهيزات و نفرات در تاسيسات الكتريكي تابلو (مقدمه) 42

تقسيم بندي فيوزها 43

مراجع 47



(1)مجتمع صنعتي

نورين

مجتمع صنعتي نورين در سال 1371 در زميني به مساحت 54 هکتار بنا نهاده شد . از لحاظ موقعيت جغرافيايي از طرف شمال به آزاد راه زنجان – قزوين و از طرف جنوب به جاده ترانزيت تهران – ترکيه منتهي است . امکان استفاده از شبکه راه آهن سراسري زمينه توسعه هر چه بيشتر اين مجتمع را فراهم ساخته است .

سياست گروه مبتني بر تمرکز کليه فعاليت ها در مجتمع صنعتي نورين مي باشد . جهت نيل به اين اهداف امکانات زير بنايي به شرح زير در مجتمع داير گرديده است تا بتواند درحا ل حاضر و در آينده در خدمت واحدهاي مجتمع قرار گيرد .

- نيروگاه 9 مگاواتي و شبکه توزيع فشار متوسط 20 کيلو وات

- تاسيسات تصفيه آب ،فاضلاب ، منابع ذ خيره و شبکه هاي توزيع آب نرم صنعتي ، آب آتش نشاني و آب بهداشتي

- تاسيسات تامين و توزيع گاز طبيعي به ظرفيت پنج هزار متر مکعب در ساعت و فشار 60 پوند

- طراحي تسهيلات اقامتي ، ورزشي و آموزشي مناسب براي توسعه هاي آينده مجتمع از جمله امکانات در دست اقدام است .

شرکت هاي فعا ل در مجتمع در حا ل حاضر شامل سيم و کابل ابهر ،ماشين سازي مجتمع صنعتي نورين ، توليدات ساختماني ابهر و صنايع غذايي ابهر مي باشند و شرکت توليدي گرانول قزوين در آينده نزديک از محل فعلي آن در شهر صنعتي البرز به محل مجتمع منتقل خواهد گرديد .

در برنامه توليدي تا پايان دهه حاضر توليد نمک هاي پايه سرب (شرکت اکسيدان ) و توليد مفتول آلومينيمي را مي توان نام برد که فضاي لازم از ظرفيت هاي استفاده نشده مجتمع استفاده خواهد شد .

شرکت سيم و کابل ابهر در چارچوب مجتمع صنعتي نورين با بهره گيري از پيشرفته ترين فناوري هاي کابل سازي در جهان بنياد گذاشته شد و کارخانه توليدي آن بدست تواناي مهندسان ايراني احداث گرديد .

هماهنگي برجسته ترين کارشناسان ملي اين صنعت ، با مدرن ترين ماشين آلات کابل سازي ، امکانات نرم افزاري و سخت افزاري و نيز به خدمت گرفتن خطوط قابل انعطاف توليدي ، اين شرکت را قادر مي سازد تا علاوه بر ساخت انواع پر مصرف سيم و کابل ، نسبت به توليد اقلام تخصصي مورد استفاده در معادن ، هواپيمايي ، صنايع ذوب فلز و ...اقدام نمايد .

توليدات سيم و کابل ابهر علاوه بر مطابقت با استاندارد ملي 607 isiriاز استانداردهاي معتبر همچون iec ،bs و ....هم تبعيت مي نمايد .

فهرست توليدات شرکت سيم و کابل ابهر شامل طيف وسيعي از کابل هاي نيرو و کنترل است که اساسي ترين آنها به شرح زير طبقه بندي مي شود .

- انواع سيم و کابل هاي افشان و زميني فشار ضعيف

- انواع کابل هاي فشار ضعيف با عا يق xl pEجهت شبکه هاي توزيع

- انواع کابل هاي قابل انعطاف با عايق و روکش EPDM / EPR وآميزه هاي لاستيک و پلاستيک

- انواع کابل هاي فرکانس بالا و کابل هاي حفاظت شده با عايق پلي اتيلن فوم دار

- انواع کابل هاي نسوز و ديرسوز ، مقاوم در دماهاي مختلف تا C 1000 شامل کابل هاي عايق شده با ميکا ، تفلون ، لاستيک سيليکن و EPR

- انواع کابل هاي فشار متوسط و فشار قوي با عايق XLPE

- انواع کابل هاي کنترل و کنترل حفاظت شده تا 61 رشته

همگام با سيست هاي صنعتي – اقتصادي دولت جمهوري اسلامي ايران و در پاسخ به نيازهاي تکنولوژيک کارخانجات و تامين ماشين هاي مورد نياز طرح هاي مجتمع صنعتي نورين ، شرکت ماشين سازي اين مجتمع در سال 1372 تاسيس گرديد .

عليرغم مدت کوتاهي که از تاسيس ماشين سازي مجتمع مي گذرد ، شرکت توانسته است با بهره گيري از پتانسيل هاي دفتر طراحي – مهندسي خود و استفاده از امکانات سخت افزاري (ماشين کاري سبک و سنگين ) کارخانه ، علاوه بر ساخت ماشين آلات کامل خطوط توليد سيم وکابل بسياري از ماشين هاي مورد نياز صنعت پلاستيک و صنايع غذايي را با کيفيت مطلوب و قابل رقابت توليد نمايد .

ماشين افزارهاي موجود کارخانه امکان پيشاني تراشي تا قطر 5000 ميلي متر ، تراشکاري طولي تا 4000 ميلي متر هم چنين فرز کاري و بورينگ قطعات سنگين را فراهم ساخته اند و در اين راستا افق هاي تازه اي را نويد مي دهند .

آمار و ارقام در يک نگاه :

- شروع پروژه : نيمه دوم سال 1371

- مساحت زميني :000 / 540 متر مربع

- بناهاي احداث شده تا پايان سال 1374 : 000/ 50 متر مربع

- بناهاي برنامه ريزي شده تا تکميل : 000 / 150 متر مربع

-

-

- تاسيسات زير بنايي :

- توان توليد برق 9 مگاوات

- گاز مصرفي 5000 متر مکعب در ساعت

- توليد آب 20 ليتر در ثانيه

- توليد بخار 60 تن در ساعت

- توليد هواي فشرده 1200 ليتر در ثانيه

- سرمايه گذاري ها :

- جمع سرمايه گذاري ها : 100 ميلياردريال

- سرمايه گذاري تا تکميل پروژه هاي فعلي : 200 ميليارد ريال

نيروي انساني :

-تعداد شاغلين کل 435 نفر

- شاغلين داراي تحصيلات دانشگاهي (مهندسين ) 33 نفر

- شاغلين داراي تحصيلات دانشگاهي (غيرفني ) 22 نفر

توليدات کل :

- قيمت توليدات در حا ل حاضر 60 ميليون دلار

پروژه هاي برنامه ريزي شده براي سال 76 و 77

- توليد کابل فشار قوي شرکت سيم و کابل ابهر

- توليد OPGWشرکت سيم وکابل ابهر

- توليد اکسيد سرب و نوارهاي سرب شرکت اکسيدان

- توليد کامپاوندهاي مهندسي و تقويت شده شرکت توليدي گرانول قزوين

- توليد پارافين کلره شرکت توليدي گرانول قزوين

- توليد مفتول فملادي توانمند (در حال تاسيس )

- توليد مفتول آلومينيمي (در حال تاسيس )

(2)نيروگاه

توليد برق روش هاي مختلف استفاده اقتصادي و صحيح از منابع اوليه انرژي را به ما مي آموزد و چون توليد برق بدون ايجاد مصرف براي اين توليد بي مفهوم است ، لذا مقدار برق توليد شده نسبت مستقيم با پيشرفت صنعتي و رشد اقتصادي و اجتماعي يک ملت دارد . طي پيشرفت تمدن و بالا بودن سطح زندگي هر قومي با کميت و کيفيت انرژي الکتريکي توليد شده براي آن قوم در يک راستا قرار مي گيرد . از اين جهت است که توليد انرژي الکتريکي ارزان قيمت و بدون و قفه و آماده داشتن آن به قدر کافي لازمه صنعتي شدن کشور است .

هر ملتي که از ثروت طبيعي موجود در کشورش به صورت خام کمتر استفاده مي کند بايد بيشتر کار کند و در اين صورت بيشتر احتياج به انرژي الکتريکي ارزان قيمت و بدون وقفه دارد .





(1-2 ) نيروگاه اضطراري :

طرز کار بعضي از مصرف کننده هاي بزرگ نيروي برق طوري است که قطع برق داراي مدت کوتاهي نيز باعث زيان هاي مالي و جاني مي شود و چون قطع برق قسمتي از شبکه به علت ايجاد اتصال کوتاه ، برخورد صاعقه و کشيدن بار زياد امري طبيعي و غير قابل پيش بيني و جلوگيري است . لذا در موسساتي که قطع برق و حتي چشمک زدن آن باعث زيانهاي جاني و مالي مي شود .مثل بيمارستانها ، فرودگاهها و کارخانجات و ... بايد نيروگاه اضطراري نصب گردد.

نيروگاه اضطراري بايستي اتوماتيک بکار افتد و سريع مقادير نامي و نرمال خود را بازيابد و بي درنگ يا با تاخير جزيي و بسيار کوتاهي جانشين برق از بين رفته شود . با در نظر گرفتن شرايط فوق بهترين وسيله براي تامين برق اضطراري ديزل ژنراتور مي باشد .

زمان راه اندازي و آمادگي براي بارگيري از نيروگاه اضطراري بستگي به نوع نيروگاه و اهميت مصرف کننده دارد . مثلا" در بعضي از تاسيسات ( سينما ، فروشگاه و استاديوم ورزشي ) مي تواند زمان راه اندازي نيروگاه اضطراري تا چند ثانيه به طول انجامد ولي قطع شدن برق اتاق عمل و يا قسمتي از فرودگاه حتي براي يک لحظه نيز شايد مجاز نباشد . همانطور که گفته شد امروزه تنها وسيله توليد برق اضطراري مطمئن و ارزان ديزل ژنراتور ميباشد که بر حسب مدت زمان تاريکي به سه دسته زير تقسيم مي شود :

1- نيروگاه اضطراري با راه اندازي خودکار

2- نيروگاه اضطراري با راه اندازي سريع

3- نيروگاه اضطراري با راه اندازي بدون تاخير

(3-2 )موازي بستن ژنراتورها (سنکرونسيم ):

چند فايده مهم موازي کردن ژنراتورها :

1- باري که چند ژنراتور مي توانند تامين کنند بيشتر از باري است که يک ماشين به تنهايي تامين ميکند .

2- افزايش قابليت اطمينان سيستم

3- اگر تعداد ژنراتورها زياد باشد امکان خارج کردن يک يا چند ژنراتور از مدار براي سرويس و نگهداري وجود دارد .

4- افزايش بازده

در نيروگاه اين مجتمع ، گاهي دو ژنراتور به صورت موازي کار مي کنند . مثلا"در حالتي که خط CCVکار ميکند و برق شبکه قطع ميباشد .اما وجود شش ژنراتور اولا"پيش بيني آينده است ،ثانيا"علت سوم موازي کردن آلترناتورها :

شرايط لازم براي موازي کردن :

1- مقدار RMSولتاژخط دو ژنراتور بايد برابر باشند .

2- دو ژنراتور بايد ترتيب فاز يکساني داشته باشند.

3- زواياي فاز دو فاز A بايد برابرباشند.

4- فرکانس ژنراتور جديد بايد اندکي بيشتر از فرکانس سيستم در حال کار باشد .

روش کلي موازي کردن :

نخست ،با استفاده از ولتمتر ،جريان ميدان ژنراتور جديد را تنظيم ميکنيم تا ولتاژپايانه اي اش برابر ولتاژخط سيستم در حال کار شود .

دوم ،ترتيب فاز ژنراتور جديد را با ترتيب فاز سيستم در حال کار مقايسه مي کنيم .

سوم ،فرکانس ژنراتور جديد را بايد در تنظيم کرد تا کمي بيشتر از فرکانس سيستم در حال کار باشد تااز ايجاد جريان پاي حالت بزرگ جلوگيري کرد و از ايجاد حالت موتوري جلوگيري کرد .

در اين مجتمع ،براي مشخص کردن هم فازي از سنکروسکوپ استفاده ميشود که سنجه اي است که اختلاف زاويه فازهاي Aدو سيستم را مي سنجد . سنکروسکوپ تنها يک فاز را کنترل ميکند.

کل عمليات موازي کردن يعني اعلام شرايطي که بايد موازي کردن صورت گيرد توسط سلول اندازه گيري سنکرون صورت ميگيرد . سلول اندازه گيري سنکرون خود شامل ولتمتر ،فرکانس سنج و سنکروسکوپ است .



1- هاي بوخ هلتس – اضافه دما –اضافه جريان –ديفرانسيل –برگشت توان

2- ورودي ژنراتور :توان ارائه شده و جريان هر سه فاز ژنراتور ،مقدار ضريب توان ،توان اکتيو و ولتاژهر فاز و دور ديزل موارد قابل مشاهده و کنترل اين تابلو است .

3- سلول سنکرون :که شرح آن در صفحات قيل آمده است ، اين سلول شرايط سنکرونسيم را کنترل کرده و زماني که بايستي پارالل کردن صورت گيرد را اعمال ميکند.

4- کنترل خروجي فيدرهاکه در نقشه توزيع آمده است .

5- ترانس هاي مصرف داخلي که KVA630 و KVA 200 ميباشد.

(6-2 )بانک خازني :

بانک خازني نيروگاه هم در اين قسمت قرار دارد که شامل دو خازن KVAR 25 و چهر خازن KVAR50 است .با خواست آقاي مهندس رسولي (سرپرست کارآموزي )توضيحاتي در مورد خازنهاي تصحيح کننده (بانک خازني )داده ميشود .

فقط قدرت موثر انتقال يافته در محل مصرف مورد استفاده قرار ميگيرد.امااز آنجائي که مصرف کننده ها علاوه بر مقاومت اهمي داراي مقاومت سلفي نيز ميباشند ،در شبکه هاي الکتريکي علاوه بر قدرت موثرP،قدرت کور O نيز شرکت خواهد داشت از جمع برداري اين دو قدرت ،قدرت ظاهري S به دست خواهد آمد . بين دو قدرت موثر و کور زاويه عقب افتادگي فازيCPکه همان زاويه عقب افتادگي جريان از ولتاژميباشد ،وجود دارد .کسينوس اين زاويه که با نسبت قدرت موثر به قدرت ظاهري ،معروف به ضريب قدرت COS& ميباشد .

قدرت کور اثر نامطلوبي روي دستگاههاي الکتريکي گذاشته و به صورت يک با ر اضافي روي ترانسفورماتورها ظاهر ميشود و باعث اضافه شدن بار ژنراتور در نيروگاهها ميگردد. علاوه براين به علت بزرگ شدن قدرت انتقالي شبکه افت ولتاژو تلفات قدرت در هاديها افزايش مي يابد.اگر در تاسيسات الکتريکي فقط کنتور اکتيو نصب شود ،قدرت کور سنجيده نميشود و با توجه به مجموعه تاثيرات منفي فوق وزارت نيرو از مشترکين ميخواهد که ضريب قدرت از حد معيني تجاوز نکند. جهت حصول چنين امري ميتوان با توجه به تعداد مصرف کننده هاي سلفي ،خازنهايي را که بصورت موازي در يک محفظه قرار ميگيرند به شبکه متصل نموده و در نتيجه قسمت بزرگي از قدرت کور ناشي از سلفي بودن شبکه را برطرف ساخت . خازنها بايستي در مجاورت بزرگترين بارهاي سلفي شبکه قرار داده شوند تا ترانسفورماتورها و ژنراتورها از قيد قدرت کور رهايي يابند . بسته به ميزان کمپنزاسيون قدرت کور ،خازنها در همان تابلوي مربوط به کليد قدرت ورودي يا در تابلويي جداگانه نصب ميشوند . به اين ترتيب اگر خازن ها کاملا"در جاي خود قرار داده شود ،ميتوان بدون ازدياد قدرت شبکه و بدون کاهش ضريب قدرت بارهاي سلفي را به شبکه متصل نمود.
دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 2130 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 49

حجم فایل:8,752 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: