پروژه کارآفرینی تولید بیسکوییت ساده، میشیکا، نان و شیرینی

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد بيسکوييت ساده، ميشيکا، نان و شيريني در 41 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

واژه شيريني به هر گونه فراورده غذايياطلاق مي شود که بخش عمده آن شکر باشد. مردم نقاط مختلف دنيا، واژه هاي متفاوتي را براي شيريني به کار مي برند. آب نبات، شکلات، آب نبات چوبي، ويفر، انواع شيريني هاي خشک و تر و... همه جزو شيريني ها هستند که البته خود، در دسته اسنک ها قرار مي گيرند. معمولاً اين واژه را براي انواع کيک ها، بيسکويت ها، پودينگ ها و ديگر شيريني هايي که براي مصرفشان نياز به کارد و چنگال مي باشد هم به کار مي برند.





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد بيسکوييت ساده، ميشيکا، نان و شيريني







محل اجرا :













1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد بيسکوييت ساده، ميشيکا، نان و شيريني مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .





1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 15 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

نان به ماده‌اي غذايي که از خمير نمودن ماده اصلي آرد و مايه? خمير و آميزش آنها با آب يا روغن و گاه نمک و شکر و پخت خمير در تنر يا فر بدست مي‌آيد.

ريشه? واژه? نان از پارسي پهلوي مي‌باشد. فرهنگ فارسي دهخدا درباره? «نان» در زبان‌ها و گويش‌هاي گوناگون چنين آورده‌است:

پهلوي :نان، ارمني: نکن (نان پخته در خاکستر)، ماخوذ ازپهلوي، نيکان = پارسي : نيگان، بلوچي : نگن و نظاير آن، از ايراني باستان : نگن، منجي : نگهن، کردي :نن، نان، زازا: نا، نان، دوجيکي : نن، گيلکي : نان، فريزندي، يرني و نطنزي : نون، سمناني : نونا، سنگسري و سرخه‌اي : نون، لاسگردي : نن، شهميرزادي : نون،نائيني:نو



سرچشمه و پيشينه

نان (نان تخت و نازک) از آسياي مرکزي و از کشورهاي پارسي‌زبان چون ايران، افغانستان و تاجيکستان سرچشمه گرفت و سپس به کشورهاي جنوب آسيا چون هند و پاکستان رفت. در زبان فارسي به همه? نان‌ها نان گفته مي‌شود، ولي در کشورهاي هند و پاکستان منظور از نان، نان تنوري است.



گونه‌ها

نان بربري

نانها انواع مختلفي دارند که بر اساس آداب اقوام و ملل مختلف متفاوتند و هريک به تناسب و فراخور اقليم مردم منطقه طبخ مي‌شوند. به عنوان نمونه در مناطق سردسير در ترکيب خمير نان از چاشني‌هاي گرم نظير زنجبيل و يا حتي فلفل استفاده مي‌شود. همچنين در مناطق استواني در ترکيب آرد و يا خمير نان از خرما استفاده مي‌گردد.

نان بوتاني، ناني است مانند نان ساچ که آن را نيز جادرنشينان مي‌پزند ولي در تنورهاي زيرزميني.

'نان لواش، نان نازک تردي است به قطر سه ميليمتر که از خمير فطير يا خمير «کم در آمده» پخته مي‌شود. اين نان را نان تنوري يا نان تافتون هم مي‌گويند. ناني که از همان خمير ساخته شده ولي بسيار نازک باشد، نان خونگي مي‌نامند که پس از پخت بسيار نازک است.

سنگ ناني يا نان سنگک، ناني است نرم تر از لواش با کلفتي ? ميليمتر، که در شهرهاي بزرگ متداول است و خمير آن «در آمده» است، نان سنگک را نان خميري نيز مي‌نامند.

نانا بربري ناني است قدري سفت تر با ضخامت ?/? سانتيمتر که مانند نان سنگگ خمير آن ورآمده‌است. اين نان در واقع به نام عشاير بربر است که يکي از شاهان قاجار در سده گذشته در جنوب تهران اسکان داد.

نان روغني يا نان خشک (خشکه) از خمير فطير درست شده ولي روغن گوسفند هم به آن اضافه کرده‌اند. پس از پخت، خشک و ترد و مثل بيسکويت مي‌شود. نان روغني يا معمولي است که اغلب به آن کنجد مي‌زنند، و يا شيرين است که در خمير آن شيره انگور يا شکر مي‌افزايند.

نان شيرمال (نان دشتري)، ناني است ظريف و زيبا مانند کيک که در روزهاي عيد مي‌خورند.

گلاج (غلاج)، که مانند نان بربري است ولي کلفتي آن در حدود ? سانتيمتر است و در مازندران و گرگان متداول است.



نان به آن دسته از غذاها اطلاق مي شود که با پختن، بخارپز کردن و يا سرخ کردن خميري که متشکل از آرد و آب است، تهيه مي شود. در بيشتر خميرها نمک هم لازم است و معمولاً از يک ماده براي ور آمدن خمير نان استفاده مي کنند.

در تهيه نان به غير از نمک، مخمر، روغن و آب، و گاهي برخي ادويه جات، از انواع غلات استفاده مي کنند و انواع بسيار متفاوتي نان را عرضه مي نمايند.

نان در سراسر دنيا، يک غذاي اصلي محسوب مي شود. معمولاً از آرد گندم خميري تهيه مي کنند که به کمک خمير مايه، ور مي آيد و حجمش زياد مي شود و در نهايت درون تنور يا فر آنرا مي پزند.

معمولاً از آرد گندم در تهيه نان استفاده مي کنند، چون ميزان گلوتن آن بسيار زياد است (که سبب حالت اسفنجي و تردي نان مي شود). اما گاهي آرد گندم سياه، جو، ذرت و جو دوسر هم يا به تنهايي يا مخلوط با آرد گندم در تهيه نان به کار مي روند.


ور آمدن خمير

ور آمدن خمير، فرايندي است که طي آن، گاز وارد خمير مي شود تا ناني که تهيه مي شود، سبک تر بوده و آسان تر هم جويده شود. در تهيه اغلب نان ها خمير مايه به کار مي رود. اما برخي نان ها هستند که براي مراسم مذهبي تهيه مي شوند، و خمير اين نان ها ور نمي آيد.


فرايندهاي شيميايي طي عمل ور آمدن خمير نان

براي ور آمدن بيشتر خميرها، از خمير ترش استفاده مي شود. خمير ترش، هيدرات کربن موجود در آرد و يا شکر را تخمير مي کند و گاز دي اکسيد کربن توليد مي نمايد.

براي تهيه نان در خانه يا کارخانجات، معمولاً از خمير ترش استفاده مي شود. اين گاز سبب ترد شدن نان شده و عطر و طعم خوبي به آن مي دهد. خمير ترش، طعم ترشي به خمير مي دهد و طي فرايند تخمير، بخشي از هيدرات هاي کربن موجود در خمير را تجزيه مي کند. همين امر، باعث مي شود که نان راحت تر هضم گردد. از ديگر خواص خمير ترش اين است که نان را براي مدت زمان طولاني تري تازه نگه مي دارد.

در تهيه خمير، خمير ترش را با ديگر مواد تشکيل دهنده خمير مخلوط نموده و خوب ورز مي دهند. سپس خمير را به کناري مي گذارند ( تا خمير، به اصطلاح استراحت کند). به تدريج حجم خمير زياد مي شود و پس از پايان يافتن اين فرايند، خمير را مي پزند. مدت زمان لازم براي ور آمدن خمير نان، کمتر از يک روز کامل مي باشد.




شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس

1- اشخاص حقيقي

- تابعيت دولت جمهوري اسلامي ايران

- حداقل سن 18 سال تمام

- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم



2- اشخاص حقوقي

- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )

- ارائه آگهي تاسيس و آگهي آخرين تغييرات در روزنامه رسمي كشور



مدارك مورد نياز:

1- ارائه درخواست كتبي به مديريت سازمان سازمان صنايع شهرستان.

2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن

3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازي

4- تصوير مدرك تحصيلي و سوابق كاري مرتبط با درخواست

5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء

6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنايع تبديلي و تكميلي

7- پوشه فنردار

8- درصورت داشتن شركت ، ارائه اساسنامه ، آگهي تاسيس و روزنامه ، مرتبط با فعاليت مورد درخواست

گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد بيسکوييت و شيريني در شهرک صنعتي البرز

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد بيسکوييت ساده، ميشيکا، نان و شيريني به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 2152 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 41

حجم فایل:680 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: